Custom Search
Itt járok: Főoldal >> Úticélok >> Ausztrália

Ausztrália útikalauz


Utazás

Bevezetés

Kattints a gombra! Köszönjük!

Ausztrália nevezetességei, látványosságai

Ausztrália a végtelen homokos tengerpartokról és a hatalmas sivatagokról nevezetes. A modern városokat óriási kiterjedésű üres területek veszik körül, lehetőséget adva a természetes környezet, az Outback felfedezésére. Jelentősebb városai Sydney, Perth és Melbourne. Ausztrália körül sok sziget található a Csendes-Óceánon, ezek népszerű célpontok a turisták körében.
 • ausztrália látnivalók

  Természeti látnivalók

  Az élővilág egyedülálló és izgalmas, láthatunk koalákat, kengurukat és wombatokat. A nemzeti parkokban figyelhetjük meg őket a legjobban természetes környezetükben ketrecek nélkül.

 • ausztrália látnivalók

  Homokos tengerpartok

  Az ország legfőbb természeti látnivalói a végtelen homokos tengerparti strandok, amelyek vonzzák a nap szerelmeseit a világ minden tájáról. A hatalmas hullámoknak és a merőleges partoknak köszönhetően a szörf kultúra nagyon fejlett, a legismertebb strandok a Surfer's Paradise és a Bondi Beach. A Darwin közelében található természetes termálforrások tökéletes lehetőségek a lazításra és feltöltődésre.

 • ausztrália látnivalók

  A Nagy Korall Zátony

  A Nagy Korall Zátony (The Great Barrier Reef) a búvárok paradicsoma, a világörökség része, a leghíresebb és legjobb merülőhely a Földön. Életre szóló élményt nyújt, de tapasztalt vezető nélkül nem szabad nekivágni - cápák is lehetnek a közelben.

 • Időjárás

  Ausztrália éghajlata változatos, északon trópusi, míg délen szubtrópusi. A part menti területek kapják a legnagyobb csapadékmennyiséget, az ország belseje pedig inkább száraz, sivatagos. Az délkeleti rész, a Snowy Mountains a leghűvösebb. A tél júniustól augusztusig, a nyár decembertől februárig tart.

  ausztrália látnivalók
 • Utazás, közlekedés

  Ausztrália olyan messze van, hogy szinte csak repülővel vágnak neki az emberek, hiszen még gyors átszállásokkal is egy teljes napot vesz igénybe az utazás. A legtöbb nemzetközi járat Sydney-be érkezik, ez a legnagyobb csomópont ahonnan bármerre indulhatunk az országba vagy a közeli Csendes-Óceáni szigetekre.

  ausztrália látnivalók
 • Jó minőségű utak

  Fapados légitársaságok olcsóbb megoldást jelentenek, de a legtöbb nagy óceánjáró hajó is megáll a Sydney-i kikötőben. Jó minőségű utak, autópályák kötik össze a városokat, bérelt autóval eljuthatunk bárhová, viszont a távolságok elég nagyok, ezt figyelembe kell venni a tervezéskor.

  ausztrália látnivalók
 • ausztrália látnivalók

  Vasutak

  A leghosszabb vasút Perth-t köti össze Sydney-vel - ez az Indian Pacific vasútvonal, ami 4.800 km hosszú. Ez a vonat a világ leghosszabb egyenes pályáján halad és három napig tart az út. A legolcsóbb utazási lehetőség a busz, és az országnak elég kiterjedt buszhálózata van, minden város és régió elérhető így.

Támogass minket! Kattints a gombra! Köszönjük!