Custom Search
Itt járok: Főoldal >> Úticélok >> Európa >> Spanyolország >> Városai >> Barcelona >> Barcelona időjárás

Barcelona útikalauz


Utazás

Bevezetés

Kattints a gombra! Köszönjük!

Barcelona időjárás

A tavasz a legalkalmasabb időpont egy barcelonai utazáshoz, az időjárás ebben az évszakban a legkellemesebb - az átlaghőmérséklet 20°C körül van. Nyáron 30°C fölé is mehet magas páratartalommal és ilyenkor a legzsúfoltabb a rengeteg turista miatt. Ősszel - szeptemberben számos kultúrális esemény zajlik és az időjárás is kezd kellemesebbé válni.

Jelenlegi időjárás Barcelonában

 • barcelona időjárás

  Barcelona Európa egyik legpezsgőbb városa, Katalónia fővárosa, ahol mindig történik valami. Arra a kérdésre, hogy mikor érdemes utazni - nehéz válaszolni. Egy biztos: bármikor is megyünk, feledhetetlen élményben lehet részünk.

 • barcelona időjárás

  Természetesen mindenkinek más időpont és időjárás a megfelelő, ezért mielőtt lefoglaljuk a repülőjegyet és a szállást gondoljunk át mit is várunk el a katalán kiruccanástól. Aki nem szereti a felhős időt, de a kánikulát és a tömeget sem, akkor a legjobb választás a nyár eleje és vége, tehát június és szeptember.

 • barcelona időjárás

  A turistaszezon júniusban kezdődik, ekkor a repülőjáratok igen zsúfoltak. De emiatt nem kell lemondani az utazásról, hiszen ekkor van a Festa del Cors de Barceloneta, ami egy nagyszabású utcai party.

 • barcelona időjárás

  Az emberek bizarr ruhákban, baltával a kezükben táncolnak a tűz körül. A hagyomány szerint mindez a hosszú tengeri útra induló hajósokat szimbolizálja, akik így figyelmeztették itthon maradó asszonyaikat, nehogy teherbe essenek mire hazaérnek.

 • barcelona időjárás

  Június végén számos fesztivált tartanak Barcelonában, egyik legnépszerűbb a Sant Joan fesztivál. Kezdődik a nyár, amit egy tankönyvekből és papírból épített hatalmas máglyarakás felgyújtásával ünnepelnek meg. Ezután egész éjjel megy a party a tengerparton egészen napfelkeltéig.

 • barcelona időjárás

  Szeptemberben a helyiek már dolgoznak, a turisták száma is elkezd fogyatkozni. A szezon hivatalosan szeptember 15-én ér véget, de a strandokon még októberben is fürödhetünk a kellemes hőmérsékletű vízben. Az időjárás ilyenkor is kellemes.

 • barcelona időjárás

  Az ősz is jó időpont lehet egy barcelonai utazáshoz, a mediterrán ősz sokkal elviselhetőbb időjárással vár, mint nálunk. Ilyenkor lehet igazán felfedezni a város kultúrális látnivalóit és nevezetességeit.

 • Bármilyen időpontban is érkezünk, az időjárásra nem lehet panasz ebben a csodálatos városban.

  barcelona időjárás

Támogass minket! Kattints a gombra! Köszönjük!