Custom Search
Itt járok: Főoldal >> Úticélok >> Európa >> Egyesült Királyság

Egyesült Királyság útikalauz


Utazás

Bevezetés
Kattints a gombra! Köszönjük!

Legújabb magazin cikkek

skopje macedónia Macedónia

Macedónia látnivalóit, nevezetességeit szedtük össze. A legfontosabb tudnivalók, információk a kis országról, mire vigyázzunk, ha sokakkal ellentétben ide tervezünk utazást.

Horvátország

horvátország TOP 10 homokos tengerpart

Horvátországban nyaralnál, de nem szereted a kavicsos tengerpartját? Mutatunk homokosat! Sokkal több ilyen van, de most csak a 10 legnépszerűbbet lapozzuk végig.

Bulgária

bulgária Bulgária tengerparti városai

A Fekete-tenger partján van néhány olyan városka és falucska, amik ritkábban szerepelnek a katalógusokban. Egyes helyek nevei a történelem könyvekből is hiányoznak - például Elenite

The United Kingdom - Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyágot sokszínűsége miatt gyakran nevezik az útikönyvek a legnagyobb kis országnak a Földön. Két területi egységből áll: Nagy-Britannia és Észak-Írország, ezen belül Nagy-Britannia részei Anglia, Skócia és Wales. Minden résznek saját megkülönböztető identitása van, a skótok például nem szeretik ha briteknek nevezik őket.
 • Európától csak néhány tengeri mérföld választja el, az Egyesült Királyság mégis őrzi kultúrális önállóságát. Sokmindenben különbözik az öreg kontinenstől: bal oldalon közlekednek, fonttal fizetnek és bár már hivatalos mértékegység a kilogramm, a piacokon még mindig a font és az uncia szerepel többször a beszélgetésben.

  london-tower-bridge
 • Az ország turistabarát és műemlékekben gazdag, ezt igazolják többek között az ókori romok, középkori épületek vagy az ipari forradalom emlékeit bemutató múzeumok.

  dornie-kastely-egyesult-kiralysag
 • Anglia az egyik legváltozatosabb nemzet a világon. Az etnikai csoportok képviselik szinte az egész világot, akik többnyire az angol gyarmati területekről érkeztek. A legnépszerűbb helyek London, Wiltshire ahol a Stonehenge áll, Stratford-Upon-Avon - Shakespeare városa vagy City of York a maga római és viking emlékeivel.

  Henley Street, Stratford-Upon-Avon - ahol Shakespeare született
 • Vannak modern városok is mint Leeds vagy Manchester vagy egyetemi városok mint Cambridge és Oxford.

  Leeds-Corn-Exchange
 • A határtól északra erősen jellemző a nemzeti öntudat és bár Skócia, Wales és Észak-Írország nem független állam - szívesen hangoztatják különállásukat főleg a sporteseményeken.

  Edinburgh-kastély-Scócia
 • Skócia 1707-ig volt hivatalosan is független állam. Leglátogatottabb városa a főváros Edinburgh, amit az Észak Athén-jának is neveznek gyönyörű tájai, történelmi múltja és építészete miatt. A nyugati parti Glasgow a harmadik legnagyobb város London és Birmingham után.

  glasgow
 • Wales 1536-ig élvezte függetlenségét Angliától, de az ott élő wales-iek mai napig önállónak érzik magukat.

  Harlech kastély, Wales, Egyesült Királyság

 • Országok, régiók
 • Városok
 • Látnivalók

Támogass minket! Kattints a gombra! Köszönjük!