Custom Search
Itt járok: Főoldal >> Úticélok >> Európa >> Horvátország >> Nyaralóhelyek >> Rovinj >> Rovinj látnivalók

Rovinj útikalauz


Utazás

Bevezetés

Kattints a gombra! Köszönjük!

Rovinj látnivalók

 • rovinj látnivalók

  Rovinj városfalak és kapuk

  Már a 7. században várfal vette körbe Rovinj félszigetét. Az évtizedek alatt a várfalat kiegészítették őrtornyokkal és bástyákkal. A várfalban 7 kapu volt amin keresztül lehetett közlekedni. Ma már csak 3 kaput nézhetünk meg: Szent Benedek, Szent Kereszt és Portica kaput. A mai óváros kapujánál a barokk teret a 17. században alakították ki.

 • rovinj látnivalók

  Szent Eufémia templom

  Rovinj város legimpozánsabb épülete a Szent Eufémia templom amit a 18. század elején építettek a velencei művészek. Az épület stílusa keveredik a reneszánsszal, barokkal és a góttal. Minden évszázadban valamit javítottak rajta vagy átépítették – ezért olyan különleges. A templom 70 méteres tornyán áll Szent Eufémia aki a város védőszentje, ha fúj a szél a szobor elforog a tengelye körül. A legenda szerint azért áll a templom tetején, hogy a tengeren lévő híveit is megvédje.

 • rovinj látnivalók

  Ferences kolostor – Rovinj látnivalók

  A Ferences kolostor a 18. században épült barokk stílusban. Az épület magába foglal egy nagyon értékes és ritka művészeti kiállítást valamint egy könyvtárat. A turisták szabadon látogathatják a múzeumot valamint a könyvtárat. Rovinj belvárosában a de Amicis utcában találják meg a múzeumot.

 • rovinj látnivalók

  Kalóz barlag

  A rovinji kikötőből kihajózva meglátogathatunk egy különleges helyet, a kalózbarlangot, ahol egykor kalózok rejtőztek. Ma turistalátványosság és számos film forgatásának helyszíne is volt. A bejáratnál ma egy kávézót találunk, itt ücsöröghetünk amíg tovább nem indul a hajó.

 • rovinj látnivalók

  Szentháromság kápolna

  A Szentháromság kápolna a 13. században épült román stílusban. Ma Rovinj egyik frekventált helyén található a Lokvi téren. A kápolna érdekessége, hogy a benne lévő freskó a golgotát formázza meg ami egy mediterrán növény. Valószínűleg ez a város egyik legrégebbi épülete a városfalakon és kapukon kívül.

 • rovinj látnivalók

  Limski fjord, Rovinj látnivalók

  A Limski fjord Rovinj és Vrsar között nem más, mint egy patak vájta 12 km hosszú, 600 méter széles és 30 méter mély festői öböl melyet elöntött a tenger. Ez egyike Horvátország leglátogatottabb természeti jelenségeinek, osztriga telepeiről is híres.

 • rovinj látnivalók

  Rovinj óvárosa

  Rovinj óvárosát művészek alakították ki. A szűk utcákat és házakat nem volt könnyű megépíteni, mivel a helyüket úgy kellett kivájni a sziklafalból. A kivájt sziklákból építették majd fel a házakat. A félszigeten egy kisebb hegy van aminek a tetején a Szent Eufémia templom áll. 1963-ban műemlékké nyilvánították a félszigetet.

Támogass minket! Kattints a gombra! Köszönjük!